Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
. . .

 

 

Νίκος Σηφουνάκης                                                                          Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

τ Βουλευτής- Υπουργός

Αρχιτέκτονας

Ζαλοκώστα 5

Αθήνα, 106 71

 

 

Προς τον
κύριο
Κώστα Μουτζούρη
Γενικό Γραμματέα
Περιφέρειας Β. Αιγαίου

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Στις 30/07/2021 σας απέστειλα αναλυτική επιστολή με συνημμένη την αρχιτεκτονική προμελέτη για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου κτηρίου στέγασης του Εφετείου Β. Αιγαίου την οποία εκπόνησε ο τότε κρατικός φορές ‘’Θέμις κατασκευαστική’’.
Το 2011 ιδρύθηκε το Εφετείο Αιγαίου από την Κυβέρνηση της οποίας ήμουν μέλος. Με προτροπή του Δικηγορικού κόσμου, και κατόπιν συναντήσεως με το Προεδρείο του Δικηγορικού συλλόγου Λέσβου, με Πρόεδρο τον Λάζαρο Γεωργιάδη αλλά και του μετέπειτα Προέδρου, δραστηριοποιήθηκα για την στέγαση του Εφετείου Β. Αιγαίου.
Το 2011 ως αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με τους τότε Υπουργούς Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδη και
Μ. Παπαϊωάννου, δρομολογήθηκε και εκπονήθηκε η προμελέτη.
Σύμφωνα με την οποία το κτήριο του Εφετείου χωροθετήθηκε στο περίγραμμα των ερείπιων των προϋπαρχόντων κτισμάτων στο πίσω όριο του Δικαστικού Μεγάρου Μυτιλήνης.
(σας έχω κοινοποιήσει την πλήρη προμελέτη στο σύνολο της την 30/07/2021, και όλο το ιστορικό ίδρυσης του Εφετείου από την τότε Κυβέρνηση)

Δέκα χρόνια μετά αφορμή να σας αποστείλω την παρούσα δεύτερη επιστολή, υπήρξε η επίσημη ανακοίνωση της Διυπουργικής Επιτροπής ,12/03/2021, για χρηματοδότηση με 310 εκατομμύρια ευρώ, για την ανέγερση νέων δικαστικών κτηρίων και ανακαίνισης υπαρχόντων, χωρίς να περιλαμβάνεται το Εφετείο Β. Αιγαίου.

Αποδεδειγμένα η Λέσβος αγνοείται και ειδικότερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

 


Στα εικοσιεπτά έτη Κοινοβουλευτικού μου βίου και τα χρόνια που διετέλεσα  επικεφαλής πέντε Υπουργείων, σε θέματα σοβαρά που γραπτώς μου ετίθεντο, απαντούσα προσωπικά, και ενυπόγραφα για τις ενέργειες μου με συνημμένα τα αποδεικτικά έγγραφα. Σαφέστατα προέτασσα τον σεβασμό μου σε διατελέσαντα πολιτειακά πρόσωπα.

Επτά μήνες μετά την πρώτη επιστολή μου προς εσάς και την τηλεφωνική μας επικοινωνία -με πρωτοβουλία μου-, κατά την οποία με διαβεβαιώσατε ότι θα συναντήσετε τον Υπουργό  Δικαιοσύνης, θα τον ενημερώσετε, και θα του παραδώσετε το αντίγραφο της  προμελέτης που σας κοινοποίησα, δεν έχω ακόμα λάβει καμία ενημέρωση.

Αναμένω την γραπτή σας απάντηση.

 

              Με τιμή


       Νίκος Σηφουνάκης